post@harry-martinsen.no Man - fre 7 - 16 lør/søn stengt
100 års-jubileet til Harry Martinsen i år
100 års-jubileet til Harry Martinsen i år

Det er offisielt vedtatt at det fra og med 2020 ikke lenger vil være tillatt å bruke fossil olje eller parafin til oppvarming. Det innebærer at det ikke lenger skal være mulig å kjøpe fyringsolje, og at oljefyren tilknyttet boligen din ikke lenger vil kunne brukes. Det finnes kun enkelte unntak, som fritidsboliger og hytter utenfor strømnettet. Det er med andre ord nødvendig å skifte ut oljefyren og finne andre alternativer til oppvarming av boligen.

Du kan erstatte oljefyren med en rekke andre løsninger. Der det finnes kan du bytte ut oljefyren med fjernvarme. Ellers kan du også finne andre muligheter i elektrisk oppvarming, vann-til-vann-varmepumper (som bergvarme) og luft-til-vann-varmepumper. Dette er alternativer som i tillegg til å være fornybare varmeløsninger også kan spare strøm når du skal varme opp boligen.

Harry Martinsen bistår når du har behov for å få skiftet ut oljefyren og oljetanken. Vi vil fjerne oljefyren og erstatte den med andre løsninger for oppvarming. Vi tar på oss hele jobben og kan bistå med gode råd for å finne en varmeløsning som støttes av Enova. Ring oss i dag på 23 33 24 40 for assistanse.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvorfor er det nå forbud mot bruk av oljefyr?

Oljekjele/oljefyr/kokskjel har vært en vanlig oppvarmingsmetode for hus og gårder i Oslo fra tiden før og etter annen verdenskrig. Den relativt dårlige virkningsgraden og mangelfulle forbrenningen i disse er en viktig bidragsyter til den dårlige luftkvaliteten i Oslo på kalde vinterdager. Det er derfor nødvendig å bytte ut oljefyren med fornybare varmekilder. Ta kontakt med oss i dag for alle spørsmål knyttet utfasingen av oljefyren.

Hvordan går jeg fram for å fjerne en oljefyr og oljetank?

Å fjerne en nedgravd oljetank er komplisert og ikke noe som privatpersoner bør ta på seg på egenhånd. Det anbefales å ta kontakt med et firma som Harry Martinsen som har erfaring med å tømme, rengjøre og grave opp oljefyrer. Merk at det i noen kommuner ikke er nødvendig for nedgravde tanker å graves opp, men kun renses og fylles igjen. Ta kontakt med oss nå for å få skiftet ut oljefyren din. Vi bistår også med å erstatte oljefyren med andre løsninger for oppvarming av boliger, for eksempel installasjon av vannbårent anlegg.