post@harry-martinsen.no Man - fre 7 - 16 lør/søn stengt
100 års-jubileet til Harry Martinsen i år
100 års-jubileet til Harry Martinsen i år

En svært populær type varmeanlegg i Norge i dag er varmepumpen, og dersom du fortsatt har oljefyr er dette et godt alternativ å bytte til. Husk at du som oljefyreier må se etter et alternativ snarlig da det fra 2020 er forbudt med fossil oljefyring i hele landet. Harry Martinsen AS kan hjelpe deg med å montere varmepumpe i Oslo og omegn.

Valg av varmepumpe

Det er i all hovedsak fire typer varmepumper å velge mellom:

  • Luft/vann-varmepumpe – Varmepumpe som er spesielt egnet for boliger med vannbåren varme. Er en relativt lav investering som kan sikre opptil 50% besparelse på strømregningen. Anbefales for husstander som bruker over 25.000 kWh i året.
  • Luft/luft-varmepumpe – Er den vanligste varmepumpetypen i Norge. Den kan hente varme fra uteluften og blåser den inn i boligen. En rimelig og energibesparende løsning. Passer for husstander som bruker mer enn 15.000 kWh per år.
  • Vann/vann-varmepumpe – Varmepumper som henter energi lagret i fjell, jord eller sjø. Det er lave driftskostnader tilknyttet denne typen varmepumpe, men høy etableringskostnad. Anbefales for husstander som bruker mer enn 30.000 kWh per år.
  • Avtrekksvarmepumpe – En type varmepumpe som henter varme fra ventilasjonsluft som trekkes ut fra våtrom og kjøkken, og gjenbruker den til romoppvarming, varmtvann og forvarming av frisk luft. Er utmerket for husstander som ønsker en fornybar varmekilde.

Du kan lese mer om varmepumper og de ulike støtteordningene på Enovas nettside.

Ønsker du å installere varmepumpe?

Ta kontakt med oss i Harry Martinsen AS i dag for et uforpliktende tilbud. Vi tar service og nyinstallasjoner på ditt varmeanlegg, i tillegg til å installere/montere varmepumpe i Oslo og omegn. Ring oss på 23 33 24 40, send oss en e-post eller benytt vårt kontaktskjema her.

Ofte stilte spørsmål og svar

Er det virkelig så farlig om jeg fortsetter å bruke oljefyren?

Ikke bare er det fra i år av ulovlig å fortsette med en slik fyring, men det vil også bli praktisk umulig da salget av vanlig fyringsolje og parafin til slik bruk vil stanse. Fortvil likevel ikke – det finnes mange gode og rimelige alternativer. Varmepumper er et slik alternativ, som både er mer miljøvennlig og kostnadsbesparende i lengden. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon om hvilken løsning som vil passe din bolig og ditt energiforbruk best.

Er det dyrt å installere varmepumpe?

Pris på installasjon vil være avhengig av en rekke ulike faktorer – blant annet hvilken type varmepumpe du velger og hvor stort energibehov boligen din har. Dette er samtidig en langtidsinvestering som vil være kostnadsbesparende over tid. Om du har bestemt deg, husk også på å kjøpe din varmepumpe fra en lokal autorisert forhandler for din trygghet. Ta gjerne kontakt med oss for prisoverslag på installasjon av varmepumpe i hjemmet eller fritidsboligen.

Kan jeg få støtte til installasjon av varmepumpe?

Det kan du. Dersom du planlegger å installere vann/vann-varmepumpe vil du kunne få støtte fra Enova på inntil 10.000 kroner. Installerer du en luft/vann-varmepumpe vil du kunne få støtte på inntil 5.000 kroner. Du kan lese mer om ordningen her.